Algemeen

“Dit is hét moment om weer te komen kijken”

0
0
0
s2smodern
Racing staat na 1/4e van de competitie in de top 3 van de reeks. Voorzitter Koen Van Exem geniet van de sterke start en lanceert tegelijk een oproep. “Dat alle Racingers weer naar Racing mogen komen”, zegt hij.

Zaterdag krijgt Racing het bezoek van Oppuurs. Om een woordje te kunnen blijven meespreken bovenin wil Racing opnieuw een driepunter bemachtigen. Koen Van Exem blikt vooruit op de streekderby.

Koen, wat vind jij van de goeie seizoensstart?

“Ze hadden me gewaarschuwd, al is dat een groot woord, dat het minstens 3 maanden zou duren voor een volledig nieuwe ploeg op elkaar ingespeeld zou zijn. Ik stel vast dat dat bij ons wat sneller gaat. Vorige week tegen Merksplas viel bij mij na de 2-0 de stress weg. Voor het eerst sinds lang had ik het gevoel: het komt goed.”

“Je ziet dat de automatismen in de ploeg komen en dat de eerste horde genomen is. Je ziet dat er kiemen gelegd zijn en dat we de vruchten beginnen te plukken van het harde werk dat geleverd is. We mogen niet te vroeg victorie kraaien, want de weg is nog lang en het kampioenschap eindigt pas na 30 speeldagen, maar je mag het ook eens zeggen als iets goed is. Wel: de resultaten zijn goed en bij momenten zie je ook al mooi voetbal.”

Had je verwacht dat dit nu al kon met een volledig nieuwe selectie?

“Alle credits voor de sportieve cel, met de sportief manager, de trainers en alle mensen die daar achter de schermen heel hard aan gewerkt hebben. Ze hebben vorig seizoen al een visie ontwikkeld waarbij resultaten hand in hand gaan met spelers die niet zomaar op Racing spelen omdat ze voetballers zijn, maar ook omdat ze Racingers zijn.”

“En dan bedoel ik: veel van de jongens die nu in de eerste ploeg staan, hebben ook in de jeugd van Racing of vroeger al in de A- of B-kern gespeeld. Je mag het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is, maar dan zeg ik dat die mensen achter de schermen hun huiswerk goed gemaakt hebben. En wat ik wil benadrukken: dat hebben ze gedaan met dezelfde budgettaire middelen als vorig seizoen in 3e amateur.”

Wat zijn jouw sportieve hoogtepunten tot nu toe?

“De overwinning thuis tegen Lyra was natuurlijk heel mooi, maar zoals eerder gezegd gaf die 2-0 tegen Merksplas vorige week me een speciaal gevoel. Er was een soort angst die van me afviel. Ik vond op dat moment een bepaalde rust en plezier. Dat geforceerde en krampachtige verdween.”

“En het kan vreemd klinken, maar voor mij is het ook een hoogtepunt dat Racing weer leren winnen heeft. Dat waren we verleerd de afgelopen seizoenen. Het is niet gemakkelijk om die klik te maken. Ik voel rond mij dat er weer hoop is. Dat mensen weer zin hebben om te komen kijken, ook mensen die om één of andere reden al een paar jaar niet meer komen kijken zijn. Dat is toch fantastisch!”

Wat verwacht je van de match tegen Oppuurs?

“Ik zou vooral een oproep willen lanceren: het is enorm belangrijk voor de club dat de Racing-supporters weer naar Racing komen. We willen graag voor zo’n 1.000 supporters per thuiswedstrijd spelen. Hoe meer volk, hoe beter voor ons budget en hoe beter voor de toekomst van Racing.”

“Meer supporters betekent uiteraard ook meer beleving. Racing is een club die leeft en dat voelen de spelers ook. Dit is hét moment voor alle afgehaakte Racingers om weer naar huis te komen en samen de weg naar boven in te zetten. Wat is er trouwens plezanter, zoals de afgelopen weken, dan na de match met je vrienden nog een pintje te blijven drinken? De supporters blijven weer plakken en maken er een gezellige avond van.”