Algemeen

Word aandeelhouder van Racing!

0
0
0
s2smodern
Racing wapent zich, meer dan ooit, voor de toekomst. In die optiek verandert de club van structuur.
Als cvba kan de Koninklijke Racing Club Mechelen vers kapitaal ophalen en in alle openheid de club besturen.

Een cvba is een handelsvennootschap. Het is de afkorting van een "coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid".

Als cvba zal Racing op allerlei vlakken professionaliseren - bijvoorbeeld in zijn boekhouding en structuur - en kan de club tegelijkertijd kapitaal ophalen, om de toekomst in alle openheid voor te bereiden.

Waarom een cvba en geen nv? Omdat bij een nv het risico bestaat dat één of enkele partijen te veel zeggenschap over de club zouden verwerven. Terwijl bij een cvba de aandelen heel verspreid zitten. Zo zijn bijvoorbeeld voetbalclubs Heist-op-den-Berg en Westerlo ook een cvba.

Belangrijk om te weten is dat iédereen (= huidige bestuursleden, sponsors, supporters, externen, … ) aandelen van de cvba kan kopen, zij het met een beperking van 10 aandelen en een maximum van 5 stemmen per aandeelhouder. Eén aandeel kost 1.000 euro. Dit betekent dat ook jij aandeelhouder van groen-wit kunt worden. Met dit aandeel kan jij mee belangrijke beslissingen nemen. Zelf bestuurslid of voorzitter worden behoort misschien tot je ambities?

Het geld dat Racing met de cvba ophaalt, zal worden gebruikt om de financiële structuur van de club te versterken.

Zo kan Racing bijvoorbeeld als volwaardige financiële partner mee participeren in het stadiondossier, dat momenteel in onderhandeling is met de stad Mechelen, Investpro (IBO-groep) en andere stakeholders.

De huidige vzw-structuur wordt niet opgedoekt. De Algemene Vergadering van de vzw, die de oprichting van de cvba uiteraard eerst goedgekeurd heeft (zelfs unaniem!), zal blijven bestaan om onder meer de jeugdwerking van Racing te bewaken.


Blijf dus niet aan de zijlijn staan en koop nu één of meerdere aandelen!

Schrijf snel over en investeer in de toekomst van de groen-witBE 35 3631 7223 2937 (BIC BBRUBEBB)

Huysmans, Stuyck, Dondo en co op feest

0
0
0
s2smodern

Zaterdag 23 juni vindt op OVK het promotiefeest plaats. Leden van de technische staf en een ruime delegatie van de spelers zullen daarbij aanwezig zijn. Presentator met dienst is Bart Pepermans.

Lees meer...

"Laatste en beste feestje van het seizoen"

0
0
0
s2smodern
Zaterdag 23 juni huldigt Racing zijn eerste ploeg en de omkadering ervan. Voorzitter Koen Van Exem wil er een spetterende party van maken. "Iedereen is van harte welkom om mee te vieren", zegt hij.

Lees meer...

Supportersraad van Racing opgericht

0
0
0
s2smodern
Vorige week heeft Racing de supportersraad boven de doopvont gehouden. Dat orgaan biedt de supporters de mogelijkheid om via hun supportersgroep/club te communiceren met het bestuur en beleidspunten aan te kaarten.

Lees meer...

Nieuwsbrief

  1. Wedstrijden
  2. Rangschikking

1ste Provinciale

# Team Gs Ptn
1 Lyra TSV 30 68
2 KFC Lille 30 56
3 Racing Mechelen 30 55
4 K. Berg en Dal V.V. 30 48
5 K. Kontich FC 30 47
    KRC Mechelen in beeld